διαλογισμός

Οι πρακτικές του διαλογισμού είναι απαραίτητες για να γνωρίσουμε το περιεχόμενο του νου μας. Το αντικείμενο του διαλογισμού είναι ο νους. Έτσι είναι απαραίτητο να έχουμε προετοιμάσει το σώμα με τις asana για να μπορέσουμε να καθήσουμε άνετα σε μια στάση κατάλληλη για την πρακτική του διαλογισμού.

"Υπάρχουν πολλές μέθοδοι οι οποίες αρχίζουν κατευθείαν από τις σκέψεις. Η επιστημονική προσέγγιση είναι να αρχίσεις να εργάζεσαι με το σώμα σου. Όταν αλλάζει το σώμα σου, τότε μπορεί να αλλάξει η αναπνοή σου. Όταν αλλάζει η αναπνοή σου, τότε μπορούν να αλλάξουν οι σκέψεις και όταν αλλάζουν οι σκέψεις τότε μπορεί να αλλάξει ο άνθρωπος. Ο διαλογισμός δεν είναι εναντίον της δραστηριότητας. Δεν σημαίνει πως πρέπει να δραπετεύσεις από τη ζωή. Απλώς σου διδάσκει έναν καινούργιο τρόπο ζωής. Είσαι ο παρατηρητής πάνω στους λόφους και απλώς βλέπεις όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σου. Δεν είσαι ο δράστης, είσαι ο παρατηρητής. Αυτό είναι το μυστικό του διαλογισμού, ότι γίνεσαι παρατηρητής. Η δραστηριότητα συνεχίζεται στο δικό της επίπεδο, μπορείς να κάνεις μικρά και μεγάλα πράγματα. Μόνο ένα πράγμα χρειάζεται να αποφεύγεται και αυτό είναι να χάσεις το κέντρο σου. Αυτή η συνειδητότητα, αυτή η παρατήρηση χρειάζεται να παραμένει ασυννέφιαστη, ατάραχη."

  Osho

 

επικοινωνήστε

6944 386257
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

facebook  youtube

γρήγορη μετάβαση

bioresonance
bioresonance