ενότητα

Η λέξη γιόγκα σημαίνει ενότητα. Σε πρακτικό επίπεδο, η γιόγκα είναι το μέσο για την εξισορρόπηση και την εναρμόνιση του σώματος, του νου και των συναισθημάτων.

Η γιόγκα είναι η ολοκληρωμένη επιστήμη της ζωής. Αποτελεί το αρχαιότερο σύστημα προσωπικής ανάπτυξης για το σώμα, το νου και το πνέυμα. Οι αρχαίοι γιόγκις κατέκτησαν μια βαθιά κατανόηση της ουσιαστικής φύσης του ανθρώπου και αυτών που χρειάζεται για να ζει σε αρμονία με τον εαυτό του και το περιβάλλον του. Εξετάζοντας την αλληλοεξάρτηση του σώματος και του νου, κατέγραψαν μια μοναδική μέθοδο που συνδυάζει τις κινήσεις που χρειάζονται για την φυσική υγεία, με τις τεχνικές αναπνοής και διαλογισμού που εξασφαλίζουν ηρεμία του νου.

Ο καθένας μπορεί να ασκήσει τη γιόγκα. Δεν χρειάζονται ειδικά εξαρτήματα ή ρούχα, μόνο ένας απλός ευάερος χώρος και επιθυμία για μία υγιέστερη, πιο γεμάτη ζωή. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει τη γιόγκα για διαφορετικούς λόγους, όπως για παράδειγμα να αποκτήσει ένα δυνατό και ευλύγιστο σώμα ή για ανακούφιση από μία ιδιαίτερη πάθηση όπως η πίεση, οι πόνοι στην πλάτη και τον αυχένα, οι διαταραχές του πεπτικού συστήματος, διαταραχές στον ύπνο, η έλλειψη συγκέντρωσης κλπ.

Η επιστήμη της γιόγκα δουλεύει αρχικά με την εξωτερική πλευρά της προσωπικότητας, με το φυσικό σώμα, το οποίο για τους περισσότερους ανθρώπους είναι μια πρακτική και γνώριμη αφετηρία. Επιπλέον, από το φυσικό σώμα η γιόγκα προχωράει στο νοητικό και συναισθηματικό επίπεδo και βοηθά τους ανθρώπους που υποφέρουν από φοβίες και νευρώσεις σαν αποτέλεσμα του άγχους και των επιδράσεων της καθημερινής ζωής.

Δεδομένου ότι τα ευεργετήματα της αρχαίας πρακτικής της γιόγκα έχουν σήμερα αποδειχθεί πλήρως με επιστημονικά πειράματα, δεν μπορεί να υπάρχει πια καμιά αμφιβολία για την αποτελεσματικότητά της τόσο στην θεραπευτική όσο και στην προληπτική δράση για μια καλύτερη ζωή.

επικοινωνήστε

6944 386257
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

facebook  youtube

γρήγορη μετάβαση

bioresonance
bioresonance